SULTAN´nın Rüyası Gerçekleşiyor

SULTAN´nın Rüyası Gerçekleşiyor

Karadeniz´i Akdeniz´e bağlayan yol 2020 yılında açılacak. Asrın projesi bittiğinde SİVASLILAR 3 saatte Karadeniz´e ulaşacaklar.

 

Rus tehdidi ve pek çok stratejık düşünce için Ulu Hakan Abdülhamid Han tarafından hayata geçirlmesi planlanan DEVASA PROJE, sonunda hayata geçiyor.

SİVAS ve ORDU nefesinbi tuttu KARADENİZ-AKDENİZ yolunun bitmesini bekliyor. Yolun bitirilmesi için bu yaz epey bir mesafe alınacağı bilgisisine ulaşıldı. 2020 yılı sonuna doğru ise SİVAS-ORDU arasında hiçbir engelin klmayacağı belirtildi.

Osmanlı İmparatorluğu´nun en büyük Sultanlarından biri olan II.Abdülhamid Han´ın dahiyane projesinde sona gelinde. 140 yıllık bir hayal olan Karadeniz Akdeniz yolunun 2020 yılında tamamlanacak olması, Sivas´ı adeta şaha kaldıracak. Sivas- Ordu arasının 3 saate inmesi ile, iç turizmin de canlanıp, Sivas´ın gelişmesine önemli katkılar sunacağı belirtiliyor.

 SİVAS- ORDU Arası 3 SAATE İNECEK

Sultan Abdulhamid Hanın büyük hayali olan Karadeniz Akdeniz yolunun hayata geçmesi durumunda Sivas ile Ordu arasının yaklaşık 3 saate ineceği ve Karadeniz insanının da 3 saat içinde Sivas´a geleceği öngörülüyor.

Kış turizmi ve kaplıcalar konusunda en ideal şehrin SİVAS olduğu da dile getirilirken, bu yolun Sivas´a altın çağını yaşatabileceği vurgulanıyor.

 KARADENİZLİLER Kayak İçin YILDIZ DAĞI´na Gelecek

Sivas ile Ordu arasının 3 saate inmesi sonrasında, kışı ılıman geçiren Karadeniz insanı, kayak turizmi için SİVAS´a akacak. Yıldız Dağı Kış Sporları merkezinin bu vesileyle en yakında KARADENİZ´e hitap edebilen bir merkeze dönüşeceği öngörülüyor.

Sıcak Çermik-Yıldız Dağı yolunun da bahar ile birlikte yapılması durumunda, SICAK ÇERMİK-YILDIZ DAĞI ve KARADENİZ üçgeninin de tam olarak tamamlanıp, Sivas´ı OrtaAnadolu´nun İkinci İSTANBUL´u yapacağı dile getiriliyor.

Bütün Türkiye´ye örnek olabilecek bu Kış Sporları Merkezinin, 2020 yılı itibariyle Karadeniz´e açılması anlamındaki planlamaların da, şimdiden düşünülmesi gerektiği ifade ediliyor.

 



Anahtar Kelimeler: SİVAS Saatte Sahilde
taner
14.02.2016 23:59:55
SİVAS ZATEN İHYA OLMUŞ, BİR PARSEL ARSA 60 BİNDEN BAŞLIYOR, İSTANBULDA BİLE 30 BİN 40 BİNDEN SATILIRKEN, SİVASTA BİRİLERİ ŞİŞİRDİKÇE ŞİŞİRDİLER, SİVAS HAYALİ İHYA OLDU, ALMIYCAKSIN ELLERİNDE PATLAYACAK,

Doğruya Doğru
21.08.2017 09:25:26
Daha şehirden çıkmak 15dk sürerken Sivastan Ordu 3 saatte imkansız bence,