Tarih: 31.01.2018 10:39

SİVAS, Başkanını Arıyor

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

Belediye Başkanlığın seçimlerine 1 yıl kalmışken, şehir Belediye Başkanının kim olacağını konuşuyor. Yeni isimler şehrin gündeminde yerini alırken, son demde dilden dile dolaşan Büyük şehir olma durumu ise SİVASLILAR´ı heyecanlandırıyor.

İLKBAHAR gibi SİVAS´ın Büyük Şehir olma durumu netleşecekken, büyük şehir olunması durumunda ise Belediyenin etki alanının epey bir büyüyeceği belirtiliyor.

Arazi anlamında geniş topraklara sahip olan SİVAS, İlçeleri ve köyleri ile de BÜYÜK ŞEHİR BELEDİYESİNE bağlanacak.

İl Özel İdaresine ait araç gereçlerinde Büyük Şehir Belediyesine geçmesi yanı sıra,Belediyenin her bir alana hizmet götürmesi gerekeceği ve Belediye Başkanı olacak ismin de Sivas´ın her alanını avucunun içi gibi bilmesi gerektiği vurgulanıyor.

SİVASLILAR Belediye Başkanlarından son 10 yılda hiç memnun olmadıklarını her ortamda dile getiriyorlar.

Şehrin olası Büyük Şehir Belediyesi olması durumunda, seçilecek başkanın da donanımlı, halkta karşılığı olan, şaibeye ve imar işlerine bulaşmamış, müteahhitlik ilişkisi olmayan, Ankara bürokrasisinde iş bitirici birinin olması gerektiği görüşleri dillendiriliyor.

Hatta Belediye Başkanı olacak ismin, parti ayrımı gözetmeyen, şaibeli isimleri yanına yaklaştırmayan, bütün mesaisini halkı için kullanan biri olması gerektiği vurgulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —