Tarih: 16.02.2016 16:55

SİVAS POSTASI Yine Haklı Çıktı!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nde meydana gelen haksız kadrolaşmaları defatle dile getirmemize rağmen herkes susmayı tercih etti. Artık olay o kadar dallandı budaklandı ki Ulusal Basına bile yansıdı.Yeniakit Gazetesindeki haberi aynen veriyoruz.

?Sivas Cumhuriyet Üniversitesi´nin Hürriyet Gazetesi´ne verdiği doçentlik ve yardımcı doçentlik ilanında kadrolaşma skandalı ortaya çıktı. Son müracaat tarihi 25 Şubat 2016 olarak belirtilen ilanda Cumhuriyet Üniversitesi´nin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nde adeta ısmarlama bir ilan verildi. Adrese teslim ilanda öyle bir şart istendi ki, o şart Türkiye´de sadece tek kişide bulunuyor.

Cumhuriyet Üniversitesi´nde yapılan ilan şöyle:

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğünden;

Üniversitemizin aşağıda yazılı birimlerine 2547 sayılı Kanun´un ilgili maddeleri gereğince Doçent ve Yardımcı Doçent alınacaktır. Adayların ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün içerisinde Doçentlerin Rektörlüğe, Yardımcı Doçentlerin ilgili birimlere başvurmaları ve Üniversitemiz web sitesinde yayınlananAkademik Personel Yükseltilme/Atanma Başvuru ve Değerlendirme Koşullarını sağlıyor olmaları gerekmektedir.İstenen Belgeler:                        

Doçent için; Dilekçe, özgeçmiş ve 4 takım bilimsel yayın dosya

Yardımcı Doçentlik için; Dilekçe, özgeçmiş, doktora ya da uzmanlık belgesi ve 4 takım bilimsel yayın dosyası

ADRESE TESLİM İLAN: TÜRKİYE´DE TEK KİŞİ

Adeta adrese teslim olduğu gözlenen doçentlik ve yardımcı doçentlik ilanında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi´nin "İkiz açıklar ve feldstein-horioka hipotezi üzerine çalışmış olmak" şartı Türkiye´de sadece 1 kişiye uyuyor. YÖK Tez Merkezi´nden bakılınca binlerce tez arasından sadece Bozok Üniversitesi Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Özgür Koçbulut´un çıkıyor olması adrese teslim bir ilan olduğu şüphesini uyandırdı.

Öte yandan Mühendis Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünde Doç. Dr. Fikret Koçbulut ile akraba olması ise dikkat çekerken ´Akraba yapılanması mı´ sorusunu akıllara getirdi."

 

 

Kaynak: www.yeniakit.com.tr




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —