Tarih: 24.06.2016 02:57

Sivas´ın Geleceğine HIZLI Kazık!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas bir oldu bittiye getirilmek üzere. Başını Başkan AYDIN ve STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın çektiği top çevirme oyunu sessiz sedasız yol alıyor. Usta bir manevra ile Devlet yetkililerini ekarte etme girişimi içinde olan bu iki ismin ısrarla, Hızlı Tren Hattını şehir dışına kaydırma girişimleri devam ediyor.

Hazır tren güzergahı olduğu halde, bu hat üzerinde ufak tefek yeniliklerle burasının pekala kullanılabileceği uzmanlarca dile getirilirken, buraya harcanacak masrafın 50 katı civarında bir harcamanın Üniversite hattına harcanacak olmasının hem milli servet israfı hem de keyfiyet olduğu belirtiliyor.

Konunun uzmanları ise Tren Garı ve hattının şehir merkezinde kalmasında ısrar ediyorlar. Özellikle hattın Üniversite altına kaydırılması durumunda eğimleri aşmak için 5 veya 6 metrelik yükseltiler oluşturulacağı ve bu devasa geçitler ile de şehir ile üniversite arasında yeni bir ?ÇİN SEDDİ? vari yükseltilerin meydana geleceğini vurguluyorlar.

İstimlaklar, zemin güçlendirmeleri yanı sıra pek çok yan alan oluşturulması nedeniyle, maddi harcamanın üst seviyelerde olacağı dile getirilirken, ırmak kenarına nasıl büyük bir Garın yapılacağı ise soru işaretleri içerisinde.

İlerlemiş Batı toplumlarında Hızlı Tren hatlarının şehir merkezinde konumlandığını belirten konunun uzmanları, Sivas´ta hazır böyle bir imkân var iken, neden bu imkânın değerlendirilemediğinin anlaşılamadığını ifade ediyorlar.

TOKİ´ye verildiği bilinen eski stad ve orada bulunan devlet binalarının birleştirilmesi sonunda orada Dünyada eşi olmayan Bir Gar ve Hızlı Tren Meydanı kurulabileceği mümkünken, devasa bütçenin Kızılırmak kenarına kaydırılma girişiminin derinlemesine analiz edilmesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —