Sivaslılar Yemeğe İlgi Göstermedi

Sivaslılar Yemeğe İlgi Göstermedi

Sivas Belediyesi ve bir yerel TV Kanalının organize ettiği ?Binlerce insan tek bir sofrada? etkinliği tam bir fiyasko ile sonuçlandı. Halkın ilgi göstermediği yemek sönük geçti.

 

Aylardır hazırlıkları yapılan ?Binlerce insan tek bir sofrada? yemek etkinliği şok oluşturdu. Başını Sivas Belediyesi´nin çektiği, Kanal 58 Televizyonunun can siperana organize ettiği Kadir Gecesi yemeğine Sivaslılar ilgi göstermedi.

Ramazan başında Rus Yanlısı Çeçenistan Ahmet KADİROV vakfının Hayat Ağacı Derneği nezlinde Başkan Yardımcısı Ahmet ÖZAYDIN´a bağış maksatlı verdikleri 100 bin liralık nakti yardım da toplumun her kesimi tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.

KADİROV Vakfının Kadir Gecesi için nakti yardımda bulunmasına da tepki gösteren pek çok Sivaslı yemeğe katılmadı.

Rus yanlısı bir dernek olan ve PUTİN sevdalısı Ramazan KADİROV´un, Sivas´a gönderdiği paraya Sivas´ın ihtiyacı olmadığı dile getiren pek çok Sivaslı, ÇEÇENİSTAN demek Cevher DUDAYEV ve yol arkadaşları demek olduğu belirtiyorlar.

Sivaslılar dilden dile bu yemeği protesto ederlerken, zorlama çağrılar ile ancak ve  ancak 3 bin veya 4 bin kişinin yemeğe iştirak ettiği bilgisine ulaşıldı.

Hatta tarafsız kaynaklar sandalyelerin arkaya doğru sıralanan bölümlerinin boş olduğunu belirttiler. Dizilen sandalyelerin de sayıldığı ve yaklaşık 3 bin civarında olduğu vurgulandı.

300 binlik şehirde böyle mübarek bir gece için düzenlenen etkinliğe katılımın olmaması değişik soru işaretlerini akıllara getirdi. Organizeyi yapanların ballandıra ballandıra 30 bin katılım olduğunu ilan etmeleri ise komik bulundu.