Tarih: 31.01.2017 11:20

Üniversite Daha Hızlı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi büyük bir değişimi konuşuyor. Üniversiteler arası yarışta gerilerde kalan üniversite, bu açığı kapatmanın çarelerini arıyor. Akademik olarak C.Ü´den sonra kurulan üniversitelerin pek çoğundan bile geriden olan devasa birlikteliğin ataklarla bu açığı kapatacağı öngörülüyor.

Eski Rektör Faruk KOCACIK zamanında adeta yönetilemez hale getirilen ve tekeri patlamış hantal kamyona dönüştürülen C.Üniversitesin de yeni yönetimin nasıl bir yol izleyeceği ise merak edilen konuların başında geliyor.

Yeni yönetim ise yavaş yavaş kamuoyu gündemine gelmeye başladı. Özellikle yeni Rektör´ün Ankara´daki toplantılara daha çabuk ve güvenli varabilmesi için makam arabasında bir değişime gidildiği bilgisine ulaşıldı.

Eski Rektörün kullandığı wakswogen makam aracının değiştirilerek AUDİ alındığı öğrenildi. Genelde AUDİ marka arabaların fiyatlarının 400 ile 500 binden başladığı öğrenilirken, yeni makam aracı ile pek çok bilimsel toplantıya vaktinde gidilip, elde edilen bilimsel kazanımların da C.Üniversitesinde uygulanabileceği öngörülmekte.

Üniversitede değişimin yeni yüzler ve yeni isimlerle önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.

AUDİ ile yapılması planlanan ve Rektörün pek ses çıkarmadığı HIZLI TREN Viyadük ve Dolgulu yollarında daha emniyetli aşılacağı belirtilmekte.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —