Tarih: 21.12.2015 21:00

Üniversite Dirilişi Arzuluyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi seçimlerine odaklandı. Üniversite boyutunda seçimler konuşulurken, şehir boyutunda da seçimler ana gündem maddesi.

Rektör Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ ve Ertan BUYRUK gibi önde gelen yönetim ekibinin, geçtiğimiz dönem gösterdikleri başarısızlığa dikkat çeken Üniversite kaynakları, yeni dönemde eskiyi hatırlatan hiçbir ismin şansının olmayacağına vurgu yapmaktalar.

Özellikle Ak Parti´ye yakınlığını tescil ettirmek için Aday adayı olan Hüseyin YILMAZ´ın, yanlı kadrolaşmaların asıl müsebbibi olduğu vurgulanıyor. Rektör KOCACIK ile birlikte hareket eden ve yanlı kadrolaşmaları kökleştiren YILMAZ´ın, muhafazakar kesimden oy almasının mümkün olmadığı belirtiliyor.

Faruk KOCACIK´ın aday olmayacağına  kesin gözü ile bakan üniversite kaynakları, KOCACIK´ın aday olabilecek çalışmalarının olmadığını ifade ediyorlar.

Üniversite yeni isimler ve yeni ekipleri konuşurken, atanacak yeni ismin yaklaşık 2 yıl geçmiş dönemin hatalarını restore etmek için uğraş vereceğini dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —