Üniversite Seçime Gidiyor

Üniversite Seçime Gidiyor

Nüfus Cüzdanı ve Profesörlük Belgesi olan bütün muhafazakar akademisyenlerin, Haziran ayının son dakikasına kadar Rektör adayı olmaları bekleniyor!

 

Cumhuriyet Üniversitesi seçime hazırlanırken, çok ilginç gelişmeler yaşanıyor. Adeta muhafazakâr sağcı aday bolluğu yaşanırken, bu bolluğu bir orkestra şefi gibi kurnazca yöneten mevcut Rektör Faruk KOCACIK´ın, hayatının en mutlu günlerini yaşadığı haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Sağ muhafazakâr oyları bölmeyi hedefleyen KOCACIK´ın ilk etapta Hüseyin YILMAZ´ı sahneye sürdüğü, ardından da öğretim üyesi desteği olmayan Hayati ÖZTÜRK´ü seçim ortamına sürdüğü iddia ediliyor.

Muhafazakâr adayların gece düşlerinde rektörlük makamını gördükleri iddia edilirken, eşlerinin de şimdiden ?först leydi? triplerine girdikleri vurgulanıyor.

Üniversitede seçim süreci usta bir koro şefi gibi Faruk KOCACIK tarafından başarı ile yürütülürken, Hazirana kadar on kişinin üzerinde muhafazakâr ismin rektör adaylıklarını açıklayacakları ve bu komik ve ?saf?  adımların KOCACIK´ın işine yarayacağı dile getiriliyor.

Bu aday bereketi sonucunda muhafazakâr adayların tek tek 30 civarında ancak oy alabilecekleri belirtilirken, yine aslan payını alacak olan KOCACIK´ın ilk üçe girerek Rektörlük yarışında epey öne geçeceği belirtiliyor.

Üniversite kaynakları, muhafazakâr aday bolluğunun Faruk KOCACIK tarafından organize edildiğini iddia ediyorlar.

Eğer bu adaylar arasında bir mutabakat sağlanmaz ve herkes ferdi seçime girerse, KOCACIK´ın yeniden rektör atanma şansının çok yüksek olduğu vurgulanıyor.

Siyasilerle iyi geçinen, yerel Ak Parti mensuplarına ?mavi boncuk dağıtan?, şehrin önde gelen ?saf suyu içmiş? STK ve esnaflarının küçük ricalarını asgari ücretle şirkete işçi alımı ile bağlayan KOCACIK´ın bu usta manevralarının, beceriden yoksun muhafazakâr adayları ekarte edebileceği görüşleri dillendiriliyor.



Anahtar Kelimeler: Üniversite Seçime Gidiyor