Tarih: 28.11.2015 08:10

Üniversitede Yönetim Değişiyor

Facebook Twitter Linked-in

 

Cumhuriyet Üniversitesi yeni arayışlar içerisinde. Büyük umutlarla desteklenen ve herkesin desteklediğine bin pişman olduğu Rektör Faruk KOCACIK´ın görev süresinin bitmesini iple çeken şehir ve üniversite camiası, yeni isimleri konuşuyor.

Hüseyin YILMAZ ile birlikte, siyasilere de mavi boncuk dağıtarak onları yanıltan bu yönetimin, üniversiteye artı bir değer de katmadıkları vurgulanıyor.

Faruk KOCACIK, Hüseyin YILMAZ ve Ertan BUYRUK´un bir ara rektör adayı olmayı akıllarından geçirdikleri lakin sergiledikleri kötü performanstan dolayı buna kalkışmadıkları biliniyor.

Üniversite kaynakları, olası bir seçim için yinede KOCACIK ve YILMAZ´ın adaylık için kulis yaptıklarını belirtiyorlar. Sosyal demokrat oylara güvenen KOCACIK ve YILMAZ´ın, CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından atanmalarının ise mümkün olmayacağı görüşleri ağırlıklı olarak dillendiriliyor.

Diğer bir sıradaki isim olan BUYRUK´a ise şans tanınmıyor. Her sonbaharda ısı yalıtımları hakkında konuşup, bacalarınızı temizleyin beyanatı ile bilinen BUYRUK´un, yine rutini aksatmayarak aynı uyarıyı ekranlardan halka yaptığı görüldü.

Üniversite camiası yüz eskimesine giren bu eski kadro yerine, yeni isimlerle yeni bir ekibin restorasyon süreci dahilinde göreve gelmelerinin elzem olduğunu vurguluyorlar.

Siyasilerin bu isimlerden desteğini çektikleri de dile getirilirken, özellikle yanlı kadrolaşmalarla ilgili dosyaların, siyasi isimlere verilmek üzere hazır tutulduğu öne sürülüyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —