Tarih: 12.12.2015 14:58

Vali BARUT´tan İlkeli Duruş!

Facebook Twitter Linked-in

 

Özel teşebbüs tarafından işletilen SİDEMİR can çekişiyor. Yaklaşık 5 aydır maaş alamayan işçiler çok zor durumdalar. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen işveren tarafından mağdur olan işçilere bir çözüm bulunması bekleniyor.

İlk yapıldığı zaman ve sonraları gerek siyasiler, gerekse şehrin ileri gelenleri tarafından sitayişle bahsedilen SİDEMİR´in düştüğü durumdan nasıl çıkması hususunda bir çabanın da olmaması hayret ediliyor.

Sivas´ın en büyük ve en güçlü birimi olan SİDEMİR de çalışan işçilerinin mağdur olması,aynı zamanda SİVAS´ın da mağdur olması anlamına geldiğini dile getiren Sivaslılar, biran önce bu sorunun çözümü için Hükümetin bir adım atması gerektiğini belirtiyorlar.

SİDEMİR işçileri haklı davaları için mücadele ederken, Sivas Valisi Alim BARUT´un ilkeli bir adımı memnuniyet ile karşılandı.

Devlete karşı olan yükümlülüğünü yerine getirmeyen SİDEMİR´de yasal olarak kayyımlık yapan Vali BARUT´un, kayyımlık ücretini (5 bin lira) almayarak kayyımlıktan Haziran ayı itibariyle çekilmesi, ilkeli bir devlet adamı tavrı olarak beğeni topladı.VALİ nin hiç kanuni sorumluluğu olmadığı halde "VALİ İSTİFA" sloganlarının ise neden atıldığı anlaşılamadı.

Sivas halkı ise, mağdur olan SİDEMİR işçilerine destek çıktıklarını belirttiler.

Ekmeklerinin onurlu kavgasında olan işçilerin sorununun ancak DEVLET tarafından çözülebileceğini belirten SİVASLILAR, Başbakan DAVUTOĞLU´nun SİDEMİR düğümünün çözümüne yardımcı olması durumunda, bunun SiVAS için unutulmayacak bir hizmet olacağını vurguladılar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —