Tarih: 03.01.2017 21:36

Yemekte Bir Araya Geldiler

Facebook Twitter Linked-in

 

Toy geleneğinin Anadolu´daki eğlence kültüründe yeri bilinirken, bu bilinç ve Diriliş Ertuğrul´un bütün bölümlerini izlemenin kıvancı ile termal otelde bir araya gelen Elbeyliler Derneği ekibi, saniye saniye ?öz çekim? yaparak mevcut günü ölümsüzleştirmeye çalıştılar.

Gozel Ağların her birinin köy günlerindeki gibi köy odası sohbeti yapmak istedikleri ancak kaplıca otelin avizeli lambalarının ve lüks self servis tezgâhından gelen yemek kokularının buna engel olduğu söylenmekte.

Yemekleri masalarına bekleyip fikir alışverişinde bulunmak isteyen Elbeylilerin sohbet iştahını ise yemeğin self servis şekilde uygulanması mı bozdu bilinmez ama;yemek kuyruğunun da neticede işe yaradığı bir sohbet ortamı doğurduğu ayak üstü de olsa hal hatır sorulduğu, bazılarının tatlı yiyememe sebebinin ise tatlılara ücret alınıp alınmadığı konusunun net olmaması fikir tartışmalara sebep oldu.

Bütün bunlar bir kenara bırakılırsa, en büyük kargaşaya tam da dağılırken bir telefon sesinin sebep olduğu görüldü. Tam bu sıra da Diriliş Ertuğrul dizisinin melodisi duyulunca toy geleneğinin emaresi midir bilinmez 10 kişinin aynı anda telefona bakmasına sebep oldu. Hem dizinin daha farklı melodiler geliştirmesi gerektiği konusu hem de yemeğin beğenilmesi gecenin fikir sağlanan konularıydı?

Geleceğe dair düşünce ve projeleri hayata geçirme maksatlı bir eylemin görülmemesi ise duyarlı Elbeylileri üzdüğü belirtildi.

Şehrin kadim Kültür Müdürünün de bazı sunumlar icra edip, Gozel Ağaları mutlu etmesi beklenirken, bu yönde bir kıpırdanmamanın görülmemesi ise hayretle izlendi.

Toy toylayıp, boy boylayan pek çok insanın, önümüzdeki yemeği ne zaman yiyecekleri ve serf servis sisteminin uygulanmayıp masalara servis yapılması konusunda düşünsel ittifak içinde olmaları ise önemli bir fikir olarak telakki edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —