Yeşilçam Durağanlık İçerisinde

Yeşilçam Durağanlık İçerisinde

Yeşilçam´ın İki karakter oyuncu Türkan ŞORAY ve Kadir İNANIR´ın başrollerini oynadıkları ?DİLA HANIM? filmi aradan yıllar geçmesine rağmen hafızlardaki yerini koruyor.Asil, gururlu, kendine güvenen Dila Hanım etrafında kurgulanan film, felsefi derinliği o

 

Türk Sineması son yıllarda dev yapıtlar ortaya koyamamanın sıkıntısını yaşıyor.YEŞİLÇAM sektörü ekonomik açmazlarla boğuşurken, son yıllarda ?yerli sinema? düşüncesine devletin de teşvik vermesi olumlu bulunuyor.

Yeşilçam´ın HOLYWOOD benzeri güçlenmesi anlamında, yerel film platolarına devletin teşvik vermesi olumlu bulunurken, doğal film platolarının hemen hemen her ilde oluşturulması yönünde adımlar ise yeterli bulunmuyor.

Dizi üretme üzerine son yıllarda adım atan sinema sektörünün, dev yapıtlar konusunda yeterince başarılı olamadığı sinema eleştirmenlerince dile getiriliyor.

70´li yıllarda önemli konular beyaz perdeye aktarılırken, akabinde uzun yıllara yayılan bir durgunluğun  baş gösterdiği ifade ediliyor.

1997 yılında Şener Şen´in başrol aldığı ?EŞKİYA? filmi ile TÜRK SİNEMASI yeniden heyecanlı günler yakalarken, bunu uzun vadede devam ettiremediği gözlemleniyor.

2000´li yıllarda dizilerle bir çıkış yakalanırken, destansı aşkları, idealleri ve hayalleri dile getiren dev yapıtların ise ortaya konulamaması sinema sektörünün içinde bulunduğu açmazların da bir göstergesi olarak görülüyor.