EĞİTİMDE TEST MATİK SKANDALI

EĞİTİMDE TEST MATİK SKANDALI

EĞİTİMDE TEST MATİK SKANDALI

Sivas eğitiminde akıl almaz uygulamalar devam ediyor. Son yıllarda, özellikle öğrencilerin ilkokul ikinci sınıftan itibaren teste tabi tutulmaları giderek artarken, uzman eğitimciler, çocukların bu yaşta adeta soru çözen duygusuz makineye dönüştürülmesine şiddetle karşı çıkıyorlar.

Sivas eğitiminde garabet üstüne garabetler yaşanmaya devam ediyor. İlkokulda okumayı söker sökmez ellerine öğrencilerin test tutuşturulduğuna dikkat çeken Eğitim Fakültesi çıkışlı eğitimciler, bunun son derece sakıncalı olduğunu belirtiyorlar. Çocukların tam renkli dünyayı algılayacakları bir zamanda, ellerinde şıklardan örülmüş sorular tutuşturularak zihinlerinin daraltıldığına parmak basıyorlar.

Bu yaşta öğrencilerin kesin doğru ve kesin yanlış gibi dar bir cendere içerisine sokulmasının son derece yanlış olduğunu belirten uzaman eğitimciler, bu durumdan Sivas Milli Eğitim Müdürlüğünün haberinin olmadığını sandıklarını ifade ediyorlar.

Öğrencilerin adeta birer testmatike dönüştürüldüğü vurgulanırken, okullarda yaprak test ve kaynak kitap satanların ise kamp kurdukları belirtiliyor.

Bundan da öte, Müzik ve Resim gibi sanat derslerinde Matematik, Hayat Bilgisi gibi derslerin yapıldığı, hatta test soruları çözülmesinin tam bir skandal olduğu belirtilirken, öğrencilerin yeteneklerinin gelişip sanat bilincinin törpülendiği ifade ediliyor.

Okul çağında sanat eğitimi almamış bireylerin ileride,  şiddete ve kabalığa yöneleceğine dikkat çeken eğitimciler, Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü?nün, bu skandalları bu garabetleri neden sonlandırmadığı merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: 0