İz Bıraktı!

İz Bıraktı!

SİVAS Milli Eğitim Camiasının yakından tanıdığı Maarif Müfettişi Feramuz KAYA, önümüzdeki ay itibariyle emekliliğe ayrılıyor. Duruşu ve felsefesi olan biri olarak takdir edilen Kaya´nın, 28 Şubat´ın sıkıntılı zamanlarında bile, tavizsiz ve kişilikli yapıs

SPHM ÖZEL HABER

Sivas eğitim dünyası ve Sivil toplum teşekküllerinin yakından tanıdı bir isim olan Feramuz KAYA´nın, önümüzdeki ay emekli olacağı öğrenildi. Meslek hayatı boyunca eğilip bükülmeden, hakikat ve adalet terazisini ölçü alan KAYA´nın, görev yaptığı her konuda omurgalı bir duruş sergileyerek pek çok riski de göze aldığı biliniyor.

28 Şubat´ın karanlık zamanları başta olmak üzere, pek çok tehdit ve yıldırmaya aldırmadan, medeniyet ruhlu bir duruş sergileyen Feramuz KAYA, pek çok eğitimcinin de örnek aldığı bir isim.

O sıkıntılı zamanlarda ?tek kişilik ordu? gibi mücadele verdiği herkes tarafından onaylanırken, sıkıntılı zamanlarda tarafsız olanların ise şimdilerde baş tacı edildiği de gözlemleniyor.

Sivas Milli Eğitim Maarif Müfettişi Feramuz KAYA´nın Şubat ortası gibi emekli olup, memleketi SUŞEHRİ´ne yerleşeceği öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: Bıraktı
Soner Dogan
15.01.2019 00:45:58
Allah razı olsun kendisinden, adam gibi adamdır Feramuz hocam

Eğitimci
15.01.2019 14:07:14
Sene 99 öğretmenliğimin ilk yılı sivasta mgv yurdunda misafir olarak kalırken kendiside oradaydı ve herkesin gölgesinden bile korktuğu 28 şubat döneminde elinde Akit gazetesiyle tanıdım Feramüz hocamı. Zor zamanların adamıydı maalesef kadri kıymeti bilinmedi.Rabbim kendisinden razı olsun.

melihhh
16.01.2019 22:38:50
Allah razı olsun.Mükemmel birisi.Haksızlık karşısında dik duran dediğinz gibi tek başına ordu.Allah işini gücünün rast getirsin inşaAllah.Sivas için bir kayıp

Suşehrili
5.02.2019 18:53:27
Suşehri´nde görev yapan bir sınıf öğretmeniyim Feramiz hocamı yaklaşık 15 yıldır tanıyorum.Bu süre içinde olumsuz hiç bir söz ve davranışına şahit olamadım.Bilgisinden tecrübesinden ve haksızlıklara karşı dimdik duruşundan çok istifade ettik.Allah sizden razı olsun BÜYÜK İNSAN emekli olmanızı eğitim camiasından ayrılık olarak değil daha nice büyük hizmetlerde bulunacağınızın bir başlangıcı olarak görüyoruz. Şimdiden yapacağınız her işte Allah yardımcınız yolunuz açık olsun Sivas´ın gururu..