Sen Uyu SİVAS Sen UYU!

Sen Uyu SİVAS Sen UYU!

ANKARA´dan yola çıkan ve 24 Saatte KARS´a ulaşan Doğu Ekspresinin ünü AVRUPA´ya kadar yayıldı. Yabancı yazar ve sinemacıların da dikkatini çeken bu gizemli yolcuğun EDEBİYATI da yavaş yavaş doğmaya başladı. SİVAS´tan da geçen DOĞU EKSPRESİ ile ilgili Kül

SPHM ÖZEL HABER

ANKARA´dan yola çıkan ve 24 saat sonra Kars´a ulaşan DOĞU EKSPRESİ ülkede dikkatle izlenirken, bu ünün ülke dışına da ulaştığı öğrenildi. Bu sene itibariyle bazı yabancı yazar ve gezginlerin de seyahati tattıkları ve asıl büyük yolcu kitlelerinin seneye yaşanacağı öğrenildi.

Sinema yazarları ve yönetmenlerin de dikkatini bu güzergahın çektiği ve yakın bir zamanda renkli cama burası ile ilgili önemli yapıtların yansıyacağı öğrenildi.

Doğu Ekspresi yolcularının da yavaş yavaş bu güzergahın edebiyatını da oluşturmaya başladıkları öğrenildi. Şairlerin şiirlerini yazması yanı sıra seyahat notlarının da oluşturulduğu ve gelecek yıl itibariyle bunların kitaplaştırılacağı belirtildi.

Kars VALİLİĞİ ve Kars Turizm Müdürlüğünün DOĞU EKSPRESİ fikrinin içini doldurup felsefesini ULUSLAR ARASI bir boyuta taşıma gayreti içinde olmaları ise ülke adına memnuniyetle takip ediliyor.

Doğu Ekspresi´nin SİVAS´tan da geçtiği bilinirken, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün bunun için zerrece bir fikir ortaya koyamaması ise hayretle izleniyor.

Görevini ifa edip şehre katkı sunmayanların neden görevlerine devam ettikleri ise sorgulanan konuların başında.



Anahtar Kelimeler: SİVAS