Bak Bunu Doğru Söyledi

Bak Bunu Doğru Söyledi

Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, kuraklığın giderek arttığı Sivas’ta acilen yeni tedbirler geliştirmek gereğini dile getirdi. Salih AYHAN’ın özellikle köylerdeki su sorunun çözümü ve tasarruf için su sayacı kullanılması gereğini dile

Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih AYHAN, kuraklığın giderek arttığı Sivas’ta acilen yeni tedbirler geliştirmek gereğini dile getirdi. Salih AYHAN’ın özellikle köylerdeki su sorunun çözümü ve tasarruf için su sayacı kullanılması gereğini dile getirmesi olumlu bulundu.

 Sivas’ta baş gösteren kuraklık önemli açmazları içinde taşımaya devam ediyor.Kaynak sularının yavaş yavaş çekildiği Sivas köylerinde çözümsüzlüğe çare arayan İl Özel İdaresinin su sorununun çözümüne yönelik çabaları olumlu bulundu. Su sayacının olmadığı köylerde, su israfının çok fazla olduğu yıllardır bilinmesine rağmen, bu yönde bir adımın atılmaması eleştiri alıyordu. Geliri olmayan köylere de bir gelir olacak olan su sayacının kullanımı hususunda zorunlulukların da artması bekleniyor.

Ayhan’ın “su hayattır” felsefi temellendirmesi bağlamında su ısrafının önlenmesi çabası duyarlı insanlarca takdir ediliyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Türkiye`de ciddi bir kuraklık yaşandığını belirterek, idare olarak Sivas`ta da yaşanan kuraklık sorununa çözüm bulmak amacıyla Kahyalı Köyü`nde su saati uygulamasına geçildiğini söyledi.

Su ihtiyacının olduğu yerleşim birimlerinde gerekli görülen malzemelerin kurum tarafından karşılandığına vurgu yapan Ayhan," Köyde yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini imkânlar ölçüsünde yerine getirmeye devam edeceğiz. Su sayaçlarının takılması köylerimizde hem su tasarrufu sağlayacak, hem de vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracak." ifadesini kullandı.

"Suyun olduğu yerde hayat vardır." sözleriyle suyun israf edilmeden kullanılması gerektiğine dikkat çeken Ayhan," Suyun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Köyümüzde su sayacının kullanılmasının ardından elde edilecek gelir köy muhtarlığına verilerek ihtiyaçları giderilecek. İnşallah bu uygulama diğer köylerimizde de uygulanacak; Bu duygu ve düşüncelerle bu örnek projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

 



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda